Kaksi uutta kirjaa alle kolmessa kuukaudessa
16.3.2020

Uusi kirjamme Homilies in Context on nyt saatavilla. Teos koostuu neljästä laajasta englanninkielisestä tutkimusartikkelista, jotka käsittelevät varhaiskristillisiä saarnoja sekä niiden syntykontekstia:
  • Tuukka Kauhanen: Textual Variation in the Old Testament and Early Christian Sermons
  • Serafim Seppälä: The Three Enemies in John Chrysostom’s Adversus Judaeos
  • Fr Damaskinos (Olkinuora) of Xenophontos: The Interaction Between the Preacher and His Audience in Middle Byzantine Preaching: Andrew of Crete and John Damascus
  • Harri Huovinen: Towards Participation in the Healthy Body: Spiritual Healing and Church Membership in Cyril of Jerusalem, Basil of Caesarea and John Chrysostom
Teoksen voi tilata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sihteeri@suomenpatristinenseura.fi. Hinta on 29,90 € + postikulut, jäsenhinta suoraan seuralta tilattaessa 20,00 € + postikulut. Kirja tulee lähiaikoina myyntiin myös Tiedekirjan kautta.

Tammikuussa ilmestynyt kirjamme Kirkko, kirkot ja kirkkoisät: Varhaiskristillisen teologian vaikutus kirkoissa on niin ikään hankittavissa seuraltamme ja Tiedekirjasta. Kirjan viidessä suomenkielisessä tutkimusartikkelissa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten kirkkoisien teologia voisi vaikuttaa oman aikamme teologiaan? Miten heidän tekstejään on käytetty eri aikoina ja eri kirkoissa? Onko patristiikalla annettavaa ekumeeniseen keskusteluun siitä, mikä kirkko syvimmiltään on? Artikkelit ovat seuraavat:
  • Anni Maria Laato: Patristisia kuvia kirkosta
  • Siiri Toiviainen Rø: Onko Gregorios Nyssalaisesta teologisten vastakkainasettelujen purkajaksi? Patrististen lähteiden tulkintahaasteet nykykirkkojen kiistakysymyksissä
  • Oskari Juurikkala: Uudistusmielistä perinnetietoisuutta? Kirkkoisien tutkimuksen vaikutus Vatikaani II:n ekklesiologiaan
  • Pappismunkki Damaskinos (Olkinuora) Ksenofontoslainen: Ioannes (John) Romanideksen patristisen teologian uudelleenarviointia
  • Robert Ojala: Melanchthon ja varhaisen kirkon teologia
Teoksen hinta on 20,00 € + postikulut, jäsenhinta suoraan seuralta tilattaessa 15,00 € + postikulut.