Patristinen symposium 2022 ja vuosikokous

Suomen patristinen seura ry:n vuosittainen symposium ja vuosikokous järjestetään pe 6.5. Helsingissä. Peräkkäin järjestettäviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, joskin vuosikokous on tarkoitettu seuran jäsenille.

JUMALA JA LUONTO

Symposium Patristicum Fennicum

Aika pe 6.5.2022 klo 13.00–15.00

Paikka Aalto-yliopisto Töölö (ent. Kauppakorkeakoulu), Runebergink. 14–16, Helsinki. 3. krs A-siipi, sali A300.

Luonnosta ja sen monimuotoisuudesta puhutaan nykyään paljon – ja hyvästä syystä. Keskustelunaihe ei kuitenkaan ole uusi. Vuoden 2022 patristisessa symposiumissa kuulemme, mitä varhaisten kristillisten vuosisatojen suuret kirjoittajat ajattelivat Jumalan ja luonnon suhteesta.

Esitelmät

13.00 TM Tomi Ferm: Jumalan ja luodun luonnot Athanasios Aleksandrialaisen teologiassa

13.30 TT Miikka Anttila: Mons umbrosus et condensus: Gregorius Suuren luontometaforat

14.00 FT, dos. Jesse Keskiaho: Unet ilmoituksena läntisten isien kirjoituksissa

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se lähetetään myös livenä internetissä.

Suomen patristinen seura ry:n vuosikokous

15.00 samassa salissa

HUOM!

1. Tämänvuotinen patristinen symposium on laajudeltaan tavallista kompaktimpi siksi, että seuramme järjestää samassa kuussa myös toisen luentotilaisuuden Teologian ja uskonnontutkimuksen päivillä, jotka pidetään 18.–20.5. Helsingissä.
  2. Seuran jäseniä pyydetään ilmoittautumaan vuosikokoukseen ke 4.6. mennessä seuran sihteerille osoitteeseen sihteeri@suomenpatristinenseura.fi.

Lämpimästi tervetuloa kaikkiin tilaisuuksiimme!

Lisätietoja:

sihteeri@suomenpatristinenseura.fi