Patristiikkaa Teologian ja uskonnontutkimuksen päivillä Turussa 22.–24.5.

Patristiikka näkyy isosti tämän vuoden Teologian ja uskonnontutkimuksen päivillä kytkeytyen erityisesti Nikean ensimmäiseen kirkolliskokoukseen, jonka 1700-vuotisjuhlavuotta vietetään vuonna 2025. Siihen liittyen tapahtumassa on yhtenä keynote puhujana (23.5. 13:30–14:45) professori Giulio Maspero Santa Crocen paavillisesta yliopistosta Roomasta otsikolla From Semantics to Syntax: the Challenge of Tradition from the Perspective of the First Council of Nicea.

Suomen patristinen seura järjestää konferenssissa teemasta myös oman englanninkielisen sessionsa:

Nicene Theology: Traditions and Continuities

This session explores Nicene theology regarding both historical problems and contemporary debates. The Council of Nicaea held in 325 was a starting point for ecumenical synods. Among various topics discussed in the council the most well-known is its stance against Arius and his supporters. Both Nicene creed and canons of the council have had an enormous impact on Christian tradition ever since. The Nicene faith is yet confessed in numerous churches around the world as the council’s 1700th anniversary will be celebrated in 2025. The anniversary will offer a great opportunity to reflect the traditions and continuities regarding Nicene theology.

– Chair: Dr. Joona Salminen (UEF)
– Prof. Veli-Matti Kärkkäinen (Pasadena), Ancient Councils and Contemporary Global Theology
– Prof. Giulio Maspero (Rome), to be announced later
– MTh, MPh Tomi Ferm (Helsinki), Athanasius’ De decretis
– Docent Maijastina Kahlos (Lisbon), Gothic Christianity
– MPh Jaro Karkinen (Helsinki), Papacy and Councils

Patristiikka ja antiikin kristillisyys näkyvät myös useissa muissa sessioissa.

Koko konferenssin monipuolinen ohjelma löytyy tästä linkistä: TUTP-Programme2024-1.pdf (polininstitutet.fi)

Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ilmoittautumisesta löytyvät konferenssin kotisivuilta: The Research Conference in Theology and Religion – Polin-institutet (polininstitutet.fi).

Ilmoittautuminen konferenssiin on auki 14.4. asti.